Incasso in Zoetermeer

 

Om als schuld te worden aangemerkt, moet de schuldeiser u krediet hebben verleend in de vorm van een lening of een creditcard. Dit betekent dat als u geld verschuldigd bent op uw auto of uw telefoon, dat geen schuld is – het is een actief. Als de schuldeiser echter als "schuldenaar" kan worden beschouwd en u krediet heeft verleend voor iets dat als een actief wordt beschouwd. Met andere woorden, als u iets met contant geld hebt gekocht en het is sinds de aankoop afgeschreven, dan wordt het niet als een schuld beschouwd totdat u een afbetalingsregeling gaat treffen. Als u een officieel bericht van de schuldeiser hebt ontvangen waarin staat waarom hij betaling verlangt en welk bedrag hij eist, betekent dit dat hij het als een schuld beschouwt. De incasso in Zoetermeer is een deskundige en snelle service. Als dat zo is, zijn er verschillende manieren waarop u hen kunt terugbetalen zonder problemen met de wet te krijgen.

Schuld aflossen via de rechter

De eerste methode is om naar een incassobureau te gaan en hen te vragen de zaak te laten vallen. U kunt de contactgegevens van het incassobureau vinden door de schuldeiser op te zoeken op internet, door te zoeken op Google, of door het incassobureau te bellen. Dit is niet wettelijk verplicht, maar wel de meest effectieve manier om uit de schulden te komen.

Een van de redenen waarom deze methode niet verplicht is, is dat in sommige landen schulden niet als een privékwestie worden beschouwd. In deze landen bent u vrij om naar de rechter te stappen en uw schuld aan te klagen. Dit is gebruikelijk in Australië, Canada en de Verenigde Staten. Er zijn ook een paar landen waar schulden geen privékwestie zijn, maar waar deze methode toch uitvoerbaar is.

Betaal de schuld af met een schriftelijk aanbod.

De tweede methode is het doen van een aanbod aan de schuldeiser. Dit betekent dat u een aanbod doet om het bedrag dat u verschuldigd bent terug te betalen, met rente en met een lager JKP dan het oorspronkelijke bedrag en de rente. Als u bijvoorbeeld 1.000 euro verschuldigd bent en de rentevoet is 9% per jaar, kunt u een aanbod doen van 1.000 euro. U kunt dan aanbieden het bedrag van € 950 terug te betalen met een 9% lagere rente van € 95 per jaar.

Als de schuldeiser akkoord gaat met uw aanbod, zal hij de schuld kwijtschelden en als betaald in zijn boeken opnemen. Dit wordt een "kwijtschelding van schuld" genoemd. Dit is een gangbare praktijk in landen als Australië, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. In sommige landen, waaronder Nederland, is de schuldeiser verplicht uw aanbod te aanvaarden. Het is echter een goed idee om na te gaan of dit het geval is waar u zich bevindt.

Een betalingsplan maken en in termijnen afbetalen

De derde methode is het maken van een betalingsplan met de schuldeiser. De schuldeiser zal dan elke betaling afschrijven als een voorschot. Wanneer u betalingen doet via een betalingsplan, zal de schuldeiser het bedrag nog steeds toevoegen aan de oorspronkelijke schuld. Het is het beste om betalingen te doen volgens de voorwaarden van het plan.

Conclusie

Met deze methoden kunt u uit de schulden komen zonder enige aflossing te doen. Dit komt omdat de schuldeiser uw schuld zal afschrijven en u deze als betaald in uw boeken opneemt.

Op enkele uitzonderingen na zult u hiervoor geen juridische gevolgen ondervinden, en u kunt met deze methoden zelfs de schuldenaar op afstand houden. Als u zich in een situatie bevindt waarin incassobureaus contact met u opnemen en u bedreigen, moet u deze methoden overwegen.

Er is geen ideale manier om uit de schulden te komen, maar dit zijn de beste manieren om zonder aflossing uit de schulden te komen. Als u nog vragen heeft over uit de schulden komen, aarzel dan niet om ze te stellen in het commentaarveld hieronder.